Kompiskunskap

Vi har tillsammans med barnen och deras föräldrar gjort ett bordsspel som handlar om vänskap, känslor och kompisrelationer.


Vi började med att alla barn fick rita en teckning som förminskades till kort. Bakom kortet skrev vi frågor som föräldrarna ville ha med och frågor som vi märkte att behövs frågas och diskuteras om. Alla barn var delaktiga när vi skapade spelplanen. Vi ville få kompiskunskapen mera med i vardagen och tyckte att genom att laga ett bordsspel får vi det mera med.


Storängens daghem

Storängens daghem

Barnen var mycket ivriga och kom med massvis av tips och ideèr. Föräldrarna kom med sina förslag på frågor till spelet. Vi märkte dock att när spelet var färdigt så hade det blivit lite för långt. Så då var det bara att skapa ett kortare, igen med barnen. Där fick vi in lärdomen med försök och misstag.


Under spelets gång blir det fina diskussioner med barnen. Vid varje tillfälle som vi spelar spelet är en vuxen med och spelar. Vi märker att barnens samspel har blivit bättre och att de tar andra i beaktan. Vår grupp har fått en bra gruppanda.


Spelet är uppskattat bland föräldrarna och övrig personal.Storängens daghem

Skriven av Storängens daghem.


#kulturellochkommunikativkompetens #förmågaattdeltaochpåverka

Plattformen upprätthålls av Svenska bildningstjänster i Esbo stad.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now