Dagens utmaning!

Vi som dagligen arbetar med barn och hittar på kreativa, spännande, utmanande, roliga och utvecklande uppgifter till barnen, har stor möjlighet att underlätta vårdnadshavarnas vardag genom att tillsammans hitta på vad barnen kunde göra den tid som de är hemma.


Om vi tillsammans kunde samla alla våra idéer vad barnen som är hemma kunde göra skulle det säkert underlätta mycket för många familjer.


Får vi tillsammans ihop 100 tips på vad barnen kan göra hemma? Antar ni utmaningen? :D

Utmaning till barnen


Vi började med dagens utmaning för att kunna hålla kontakten med barnen som är hemma och för att underlätta vårdnadshavarna, genom att hitta på program för barnen som de självständigt kan utföra. Kanske det även ger arbetsro till föräldrarna som arbetar på distans.


Vi har upplevt att föräldrarna har varit positiva till att få något litet program för barnen under dagen. De har då någon uppgift som de på morgonen kan sätta igång med.


Så här gör vi det:


En uppgift görs dagen innan i förskolan med de barn som är här. Klockan 9 nästa morgon skickar vi utmaningen till alla barns föräldrar som sedan får, om de vill, ta del av dagens utmaning.

Föräldrarna har sedan skickat bilder på barnens kreationer och vi har svarat barnen via föräldrarnas mail och berömt deras kreativitet.


Så här har utmaningarna sätt ut:


DAGENS UTMANING NR 1 FÄRGTORNET


BYGG ETT SÅ HÖGT TORN SOM DU KAN.

Alla bitar du använder måste ha olika färger! (finns det lite av andra färgar på en bit gör det inget)


Om ni vill utmana förskolan


FÖRSKOLAN BYGGDE ETT TORN SOM VAR 1 METER OCH 20 CENTIMETER HÖGT

FÖRSKOLAN HADE 7 OLIKA FÄRGER I SITT TORN. grön, röd, vit, gul, svart, genomskinligt och blå


Boställs förskola

DAGENS UTMANING NR. 2 KOJA FÖR KALAS


UTMANININGEN ÄR ATT DU SKA BYGGA EN KOJA (UTE ELLER INNE) SOM ÄR SÅ STOR ATT DU OCH NÅGON ANNAN FRÅN DIN FAMILJ FÅR PLATS I DEN.

Kojan får gärna ha fönster och en dörr.

När kojan är färdig ska du bjuda in någon från familjen på kalas i kojan. om du vill kan du göra ett inbjudningskort till de du bjuder in till kalaset. Du kan bjuda på saft, kex, smörgås, frukt eller något annat som finns hemma.

Fredagsmys 😊.

Lycka till.


Förskolans koja i mulleskogen där vi åt morötter och drack saft.

Boställs förskola

Barnen har också fått hem en påse med skapandematerial till en käpphäst och instruktioner hur man kan göra en egen käpphäst så kan de som vill göra det hemma.


Tillsammans är vi starka!


// Boställs förskola


#lärandegemenskap #förmågaattdeltaochpåverka #förmågaatttänkaochlärasig #samarbete #lek #mångsidigaarbetssätt

Plattformen upprätthålls av Svenska bildningstjänster i Esbo stad.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now