Färger och former med Osmo TangramVår förskola har fått Osmo-paketet, av vilket Tangram är en del. Osmo är en tilläggsdel till iPaden, med vilken man kan spela och lära sig på ett roligt och inspirerande sätt. Du placerar iPaden i den Osmos vita ställning. Osmos röda tilläggsdel läggs på iPadens kamera, vilket gör att iPaden med hjälp av spegeln på tilläggsdelen kan se och registrera det du gör framför iPaden.

Osmos Tangram har en egen liten låda med former i olika färger. Formerna behövs då du ska arbeta med Tangram-appen. Osmos Tangram har fyra olika nivåer; den lätta gula, den mellansvåra orange, den svåra röda samt den svåraste lila. I den gula nivån finns det utsatt vilken färgs form du ska sätta var. Barnen får bekanta sig med att hitta formerna samt placera dem på givet sätt. Innan du satt formen på plats syns formens konturer och då du fått den på rätt plats så färgas hela formen. Appen ger tips om den märker att det tar tid att hitta rätt. Den kan också informera om du behöver svänga någon av formerna. Ju svårare nivå, desto svårare blir det. På de svårare nivåerna syns formernas färger först då du fått dem på rätt plats. Då alla former är på rätt plats vaknar bilden till liv.

Barnen får öva sig på former på ett lekfullt sätt. Tangram är ett ypperligt sätt att öva gestaltning. Barn som har svårt med gestaltning har ändå varit intresserade av att använda appen och gärna övat sig med hjälp av den. Osmos Tangram inspirerar barnen att fortsätta och utmana sig själv med svårare nivåer.


På vår förskola har barnen fått arbeta med Osmos Tangram ensamma eller i par. Barnen har tyckt om att spela med Tangram-appen. Appen är lättanvänd och den ger tips utan att du behöver kunna läsa. Vi har använt Osmo som en uppgift som görs i egna bord, så att barnen får arbeta i lugn och ro.

Då du använder Osmos Tangram måste du ha en tillräckligt stor bordsyta. Appen meddelar ifall du har formerna för nära eller för långt ifrån iPaden.

#Jagutforskarminomgivning

Plattformen upprätthålls av Svenska bildningstjänster i Esbo stad.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now