Vad har vi för väder idag?Dagens väder är en fråga som ofta diskuteras på samlingen. Istället för att enbart fråga vad vi har för väder idag kan temat byggas ut och konkretiseras t.ex. med hjälp av pekplattan.

Låt ett barn/dag fota under samlingen dagens väder, antigen först med kameran och sedan flytta över till iMotion eller alternativt rakt inbakat i iMotion.

Fota med kameran:

Om ni fotar först med kameran är det bäst att spara alla bilder på vädret i en mapp, sen kan ni importera bilderna från mappen till iMotion; new movie; import; start (välj den rätta mappen med bilderna).

Fota i iMotion:

Om ni hellre vill fota direkt iMotion klicka från tools; kameran; resume (manual). För att se alla tagna bilder klicka home.

Om ni fortsätter detta varje dag fr.o.m. augusti får ni till julen en animerad film på ca. 100 bilder som visar variationen i väder och utvecklingen från sommar-höst-vinter. Stanna upp varje månad och titta tillsammans med barnen på månadens väderanimation (iMotion), diskutera tillsammans och ta vara på barnens intressen! Fortsätt med samma uppgift under våren så får ni dokumenterat och konkretiserat årstiderna över ett helt verksamhetsår!


Filmanimationen blir bäst om ni fotar samma utsikt varje dag. Ni kan t.ex. välja ut ett träd som syns genom fönstret. Sätt tejpbitar fast på fönstret som visar vart barnet ska placera pekplattan för att ta sin bild.

Här hittar du steg-för-steg instruktioner till iMotion.

#Jagutforskarminomgivning #Matematiskttänkande #Årstider #Dokumentation #Digitalkompetens #Teknologifostran

Plattformen upprätthålls av Svenska bildningstjänster i Esbo stad.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now