Emilia och lyckan - massagesagaEn massagesaga i inspiration av Camilla Mickwitz bok, Emilia och lyckan.

Hen som blir masserad, kan sätta sig bekvämt på en stol eller ligga på mage på golvet. Den som masserar placerar sig så att hen ser och hör berättaren. Berättaren återberättar sagan samtidigt som hen visar de olika tillhörande rörelserna. VI MASSERAR ÄNDAST RYGGEN.

- Emilia och lyckan. Emilia och hennes hund Oscar bor i en liten by på en bondgård, med alla sina djur.

- Vi börjar med att måla ryggen full med lyckan. Vi målar den sprakande och gnistrande lyckan i alla regnbågens färger. (Stryk över hela ryggen med öppna handflator.)

- Vi tar och prickar in alla invånare som bor i byn där Emilia och hennes hund Oscar bor i. (Ta ett finger från var hand, och picka överallt på ryggen.)

- Nu när vi prickat in invånarna i byn, skall vi gå och hälsa på en del av invånarna i byn.

- Vi hälsar på hos Selma. Hon är bagare i byn och hon tycker om att baka. Hon knådar degen till sina russinbullar, eller är det kanske med äppelfyllning hon tänker ha i bullarna idag. (Knåda försiktigt hela ryggen.)

- Till näst hälsar vi på Atte. Atte tycker om att läsa. Han läser böcker varje dag. Han läser även till Emilia och Oscar ur sina sagoböcker. (För ett finger från vänster till höger över ryggen, som om du skulle läsa.)

- När Atte har läst klart sin bok för Emilia och Oscar promenerar vi vidare för att hälsa på Saga, som är skulptör i byn. Hon gör många fina och stora skulpturer. Vi hjälper till att skulptera. (Stryk med öppna handflator från ryggraden ut mot vänster och sedan från ryggraden till höger.)

- Till nästa skall vi åka iväg för att bada. (Ta ett finger och rita runt på ryggen.) Vi tar vår spark och åker genom hela byn.

- I mitten på byn finns en liten damm där Emilia och Oscar skall bada i.

- Vilken simstil skall vi ta? Berättaren frågar en av de personer som masserar, vilken simstil vi skall välja. Utifrån vilken simstil det blir masserar man ryggen.

- Efter att Emilia och Oscar badat klart, tar vi sparken och åker hem till baka. (Fortsätt rita sunt på ryggen.)

- Vet ni vad? Nu fick vi så bråttom hem, så vi har åkt genom hela byn med simdräkt och badbyxorna på. Så nu måste vi nog avsluta med att torka oss. (Torka med strykande rörelser hela ryggen.)

- Så, då var denna massagesaga slut.

Texten skriven av dramainstruktör Petra Norrgård

#Minamångauttrycksformer #Jagochvårgemenskap #Etiskttänkande #Drama #Massagesaga #Saga #Språkensrikavärld

Plattformen upprätthålls av Svenska bildningstjänster i Esbo stad.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now